Sveučilište u Zagrebu

Kineziološki fakultet

Forum sveučilišta Belt and Road Kina...

Prestižni forum Belt and Road, svojevrsni nastavak summita Inicijativa 16+1 održanog u Dubrovniku, početak je nove razine sportske suradnje najmnogoljudnije zemlje svijeta Kine i 16 zemalja istočne i srednje Europe. Na prvom izdanju Foruma, predvođenim Kineziološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, predstavljena je nova inicijativa međusobne suradnje zemalja sudionica kroz razmjenu znanja, programa i učenja te viziju zajedničke, uspješnije sportske i obrazovne budućnosti.

“Zagrebačko Sveučilište uključeno je od prvoga trenutka u ovu inicijativu. Moram naglasiti da Kineziološki fakultet ima izvanrednu suradnju s kineskim sveučilištima, posebice sa Pekinškim sportskim sveučilištem, koje ima veliki financijski potencijal i želi učiti od našeg Kineziološkog fakulteta koji je svjetska klasa. Ovaj današnji forum samo je potvrda izvrsnosti rada naših sveučilišta. Naročito pohvaljujem mojeg savjetnika, bivšeg dekana Kineziološkog fakulteta, prof. Damira Knjaza koji je most između naših i kineskih sveučilišta, a istu odličnu politiku nastavlja i sadašnji dekan prof. Tomislav Krističević.” - izjavio je rektor Sveučilišta u Zagrebu, Damir Boras.

Kina je svoje povjerenje Hrvatskoj poklonila već ranije, pa tako u našoj zemlji već boravi više od 100 mladih sportaša kako bi usvojili nova znanja i sportske vještine. Ovaj forum dodatno produbljuje suradnju dviju zemalja s različitih strana svijeta. Ovom prilikom potpisani su i višestruki ugovori o suradnji. Svečanosti su nazočili i zamjenica Gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević, rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, prorektorica Ivana Čuković Bagić te visoki predstavnici ostalih Sveučilišta iz zemalja sudionica.

“Forum koji se održava danas i sutra u Zagrebu nastavak je summita koji se održao prošli tjedan u Dubrovniku. Summit je bio na premijerskoj razini, a ovaj događaj je na razini edukacijskih institucija iz područja tjelesnog odgoja i sporta iz 16 +1 zemalja pokrenut na inicijativu Kine. Prilika je to da se upoznaju institucije svih 16 zemalja uključujući i Kinu, a s nekima od njih već imamo uspješnu suradnju, dok se s drugima tek upoznajemo. Na taj način osiguravamo uspostavu jake mreže visokih učilišta iz područja sporta. U konačnici ovakva suradnja nudi veće mogućnosti razmjene znanja čime unapređujemo kvalitetu naših studija!” - izjavio je dekan Kineziološkog fakulteta Tomislav Krističević.

Uz zagrebački Kineziološki fakultet, Pekinško sportsko sveučilište i još nekoliko Sveučilišta iz Kine, sudionici Foruma su visoki predstavnici institucija Albanije, BiH, Bugarske, Češke, Estonije, Mađarske, Latvije, Litve, Makedonije, Crne Gore, Poljske, Rumunjske, Slovačke, Slovenije, Srbije, Kanade, Velike Britanije, Rusije, Tajlanda i Njemačke.

Popis obavijesti


Korisni linkovi


Studijski centar za izobrazbu trenera

Kinesiology

erasmus

 


Obavijest

Poštovani posjetitelji KIF WEB-a,

Molimo Vas da nam dojavite sve pogrešne ili zastarjele informacije, te ukoliko imate prijedloge i sugestije javite nam na webmaster(at)kif.hr.

Hvala!