Sveučilište u Zagrebu

Kineziološki fakultet

Erasmus+ projekt „Promoting National...

U razdoblju od siječnja 2015. do lipnja 2017. Kineziološki fakultet je kao partnerska ustanova sudjelovao u Erasmus+ projektu „Promoting National Implementation of Sports Club for Health (SCforH) Programs in EU Member states“. Projekt je bio nastavak prethodnog SCforH I. projekta, koji je proveden u razdoblju od 2009. do 2011. godine, u kojem su kreirane i objavljene smjernice za promociju zdravstveno usmjerenih sportskih aktivnosti, namijenjene sportskim klubovima (Sports Club for Health Guidelines). U narednom je periodu Vijeće EU implementaciju SCforH programa službeno uvelo kao jedan od 23 indikatora za procjenu razine implementacije zdravstveno usmjerenih tjelesnih aktivnosti u zemljama članicama EU.

Ciljevi SCforH II. projekta bili su: 1) pregled i evaluacija dosadašnjih uloženih napora i učinkovitosti u primjeni SCforH I. programa i smjernica i 2) daljnja promocija nacionalne implementacije SCforH smjernica od razine sportskih klubova do razine zakonodavstva, uz izdavanje novih, revidiranih smjernica. Nositelj projekta bio je The Finnish Sports Confederation - Valo, a kasnije The Finnish Olympic Committee. U projektu su sudjelovale partnerske institucije iz ukupno 9 zemalja članica EU (uz Hrvatsku i Finsku, još i Belgija, Češka, Danska, Francuska, Njemačka, Irska i Švedska), podijeljene u 6 radnih skupina. Voditelj radne skupine 2 bio je doc.dr.sc. Željko Pedišić, doc.dr.sc. Marija Rakovac je bila zamjenica voditelja radne skupine, a suradnici na projektu s Kineziološkog fakulteta bili su: doc.dr.sc. Danijel Jurakić, dr.sc. Hrvoje Podnar i dr.sc. Ivan Radman.

Više informacija o projektu može se pronaći na mrežnoj stranici: https://www.scforh.info/, a tekst revidiranih smjernica na sljedećoj poveznici:  https://www.scforh.info/content/uploads/2017/03/scfh2017_verkko.pdf 

Popis obavijesti
Događaji
27.
Rujan
02.
Listopad
15:00-17:00,
vijećnica KIF-a
05.
Listopad
8:45-14:00,
Kineziološki fakultet
Korisni linkovi


Studijski centar za izobrazbu trenera

Kinesiology


erasmus

Obavijest

Poštovani posjetitelji KIF WEB-a,

Molimo Vas da nam dojavite sve pogrešne ili zastarjele informacije, te ukoliko imate prijedloge i sugestije javite nam na webmaster(at)kif.hr.

Hvala!